Grad Velika Gorica

Vijesti

Prometni redari za sigurnost djece

Postojeća signalizacija na Ulici Andrije Kačića Miošića nije dovoljna za siguran prelazak djece preko ulice na putu do škole. Zato će od danas na tom dijelu prometnice na sigurnost djece paziti prometni redari.

Problem sigurnosti djece koja preko Ulice Andrija Kačića Miošića prelaze do osnovne škole Nikole Hribara, gradonačelnik Dražen Barišić privremeno rješava postavljanjem prometnih redara na mjesto prelaska ulice. Redari će dežurati u vremenu kad djeca dolaze u školu i odlaze iz nje, a sve dok se ne uredi pješački prijelaz. – Na problem su me upozorili brojni roditelji, koji me svakodnevno na ulici pitaju za postavljanje pješačkog prijelaza. Sigurnost djece nema cijenu. Iako smo i do sada poduzeli mjere, postavljanjem signalizacije, očito je da nije dovoljno. Zato će već od danas kod škole dežurati redari i regulirati promet u periodu školskih smjena – poručio je gradonačelnik i zamolio i same vozače za više opreza u prometu.
Inače, na Ulici Andije Kačića Miošića postoje stari ležeći policajci, a u dogovoru s Hrvatskim cestama, bit će postavljeni i novi. Uz postavljanje ležećih policajaca, bit će iscrtan i pješački prijelaz te će se obilježiti na kolniku oznaka škole, a bit će postavljeni i znakovi „djeca na cesti“, „ograničenje brzine na 40 km/h“ i „nailazak na pješački prijelaz“.
Konačno rješenje problema bit će u sklopu rekonstrukcije starog dijela Ulice Andrije Kačića Miošića, postavljanjem semafora za pješake, koji će putem senzora reagirati na dolazak pješaka i automatski paliti crveno svjetlo vozačima. Rekonstrukcija se očekuje do kraja ove godine.