Grad Velika Gorica

Vijesti

Kanal II: Slike govore više od riječi

P2261581_717x538Radovi na zacjevljenju dijela oborinskog kanala II u punom su jeku, a nakon što su to dozvolili vremenski uvjeti. Kako i sami radnici na terenu kažu, radovi su počeli još u prosincu, a nastavljeni su početkom tjedna.

Što se konkretno radi? Kanal je bio otvorenog korita i uslijed kiša punio se vodom i do metra dubine. Uz to, kao takav, obrastao šikarjem, bio je pogodan za razmnožavanje komaraca i ostalih insekata. Njegovo zatvaranje tražili su sami stanari, pa je logično da se grad odlučio financirati projekt kako bi stanari dobili potrebnu sigurnost i adekvatan prostor. Osim toga, kanal će služiti i za skupljanje oborinskih voda tog dijela naselja.
Informacije koje kruže u javnosti kako radovi nisu ni započeli najbolje demantiraju same fotografije s terena, a potrebu ovog projekta moguće je provjeriti i kod samih stanara.
Optužbe neimenovanih vijećnika, koji tvrde kako je gradonačelnik VG vodoopskrbi platio za nepostojeće radove, jednostavno ne stoje. Plaćeno je ono što je nadzorni utvrdio da je i napravljeno i to sukladno Ugovoru o financiranju izgradnje objekata vodoopskrbe i odvodnje, sklopljenim s VG vodoopskrbom. – Nepotpisani vijećnici se bave sa mnom, a ja se bavim problemima građana. Sve što radim, radim po zakonu, a to se jednostavno može i provjeriti. Tko ne vjeruje da su plaćene situacije koje je nadzorni utvrdio da su obavljene neka ode na teren i sam se uvjeri u kojoj su fazi radovi. Zašto gradskim vijećnicima smeta što se u gradu nešto radi, zar bi mi trebali spavati? Novac je utrošen namjenski za projekt koji služi prvenstveno građanima Velike Gorice. Vijećnici i zlonamjernici bi se trebali manje baviti kaznenim prijavama i podmetanjima, a više rješavati probleme naših građana i grada – izjavio je gradonačelnik Barišić.

P2261583_717x538P2261578_717x538P2261588_717x538P2261590_717x538