Grad Velika Gorica

Najave

101. Turopoljski fašnik

Karneval je vrijeme ludorija, šala, druženja, opraštanja, ali i brige za druge. Za početak, potrudite se i nagovorite prijatelje da zaborave sve brige i naoružani veseljem, maskom i dobrom voljom dođu na 101. Turopoljski fašnik.

Ključevi grada u rukama Fašnika!
Službeni početak Fašnika je petak, 5. veljače, kad će prepoznatljive turopoljske maskote Pajcek, Luk, Žir i princ Fašnik „svrgnuti“ s trona gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića. Da bi sve to prošlo kako spada tu su kao i svake godine Fašnikovi ministri, Vid Balog i Davor Dretar Drele.

Pozivamo vas da u petak, 5. veljače 2010. godine, u 10.00 sati, u uredu Gradonačelnika, uz svježe krafne, posvjedočite da je Fašnička republika u Turopolju ponovo uspostavljena.

Velika fašnička povorka, subota, 13.2.2010.
Recesija nas pritišće sa svih strana, pa je stisnula i Fašničku republiku, ali fašničku povorku nitko neće stisnuti. Ona je dio naše tradicije i slobodno će se rastegnuti po cijeloj Gorici u subotu, 13. veljače od 14 sati. Povorka kreće iz Školske ulice, preko Tržnice, Zagrebačkom do Parka dr. Franje Tuđmana u kojem će biti postavljen grijani šator. Za dobru zabavu veselih maškara (jer u šator mogu samo maskirani, pa vi razmislite da li vam se isplati biti samo promatrač ili ćete nešto poduzeti), pobrinut će se grupa Sjaj, Sandi i Extra band.

Fašničke fešte u ugostiteljskim lokalima
Organizator Turopoljskog fašnika je postigao jedan od važnih ciljeva, ugostiteljski lokali su prihvatili Fašnik kao svoju priču i trude se u vrijeme fašnika organizirati prigodne programe. Maskenbale organiziraju Pivnica Posavina, Za vašu dušu, Cabana, Liquid bar, a moža i neki drugi koji nam se nisu još javili. Maškre će rado doći, samo im otvorite vrata.

Mali fašnik, nedjelja, 14.2.2010.
Mali fašnik je u Velikoj Gorici odavno prerastao u veliki dječji karneval i po broju djece koja sudjeluju i po bogatstvu kreacija koje se taj dan mogu vidjeti. Samo smo ga mi navikli zvati Mali fašnik i od toga ne možemo pobjeći. Predškolske grupe se predstavljaju u 14 sati, pojedinačne maske i manje skupine u 15.30, a školske u 17 sati. Spaljivanje fašnika smo planirali u 18.30 sati ispred fašničkog šatora.

Sponzori
Podršku organizatoru, Turističkoj zajednici grada Velike Gorice, u ovim teškim recesijskim vremenima dali su Grad Velika Gorica, Croatia osiguranje, FINA, Zagrebačka banka, Zračna luka Zagreb, Hidrel, Robić d.o.o. , MIP – Klara, MC Donalds, Veseli dućan, VG Komunalac, VG Čistoća, VG Vodoopskrba.
Medijski pokrivaju: Outdoor Akzent, Z1, 24SATA, RVG, TVT, Glasnik Turopolja
Sve prijave i više informacija na : www.vgfasnik.com

Pajcek, luk i žir tri su lika Turopoljskog fašnika. S osmjehom u srcu i maskom na licu svi fašnički putevi vode u Veliku Goricu!