Grad Velika Gorica

Vijesti

Lidl donirao 50 tisuća kuna OŠ Nikole Hribara

lidlOsnovna škola Nikole Hribara  jedna je od prva četiri dobitnika novčane nagrade od 50 tisuća kuna, a koju je u sklopu humanitarne akcije „Pomozimo kupnjom“ prikupio trgovački lanac Lidl.

Ovu će vrijednu donaciju, kaže ravnatelj Zdenko Ilečić, utrošiti u obnovu i uređenje školske knjižnice koja trenutno ima oko pet tisuća knjiga. Akcijom je, u nešto više od mjesec dana, prikupljeno više od dva milijuna kuna koje će biti usmjerene za pomoć raznim udrugama, ustanovama, školama ili vrtićima. „Ovom smo akcijom postavili još više standarde u poslovanju i odnosu prema društvenoj zajednici, pokszujući da smo tvrtka koja ponosno s polja društvene odgovornosti širi lanac ljubavi, dobrote i solidarnosti“ rekao je predsjednik Uprave Lidla, Marin Dokozić.

Od 264 pristigle prijave Lidlova je tročlana komisija odabrala 103 najbolje, i to one kojima je, prema njihovom mišljenju, financijska injekcija najpotrebnija, rekao je tom prigodom jedan od predsjednika tročlane komisije, Robert Knjaz.

Goste je pozdravio i gradonačelnik Dražen Barišić koji je istaknuo kako će se ovom akcijom, te poticanjem kupaca na uključivanje u humanitarni rad trgovački lanac još više ustabiliti u regiji.