Grad Velika Gorica

Vijesti

Barišić: Radim po zakonu

„Kao gradonačelnik dužan sam štititi imovinu Grada, tako da sam i u slučaju televizije Velika Gorica morao postupati u tom smjeru.

Naime, bivši je gradonačelnik bez natječaja dao gradski reprezentativan prostor privatnom poduzeću (jer je grad manjinski vlasnik televizije), dao je opremu Televiziji i pozajmicu od 700 tisuća kuna te još 500 tisuća preko gradskog poduzeća Vg vodoopskrbe. Po isteku roka za povrat tražio sam vraćanje, a kad to nije učinjeno aktivirao sam zadužnice. Naručio sam i reviziju kako bih dobio pravu sliku stanja. Revizija je utvrdila činjenice u poslovanju kojima se trebaju pozabaviti druge institucije i dapače, pozivam ih da to i učine.
U slučaju televizije, ponavljam, kao gradonačelnik, štitim imovinu Grada Velike Gorice i svih njezinih građana. – očitovao se gradonačelnik o slučaju Televizije Velika Gorica. Što se tiče druge prijave, one Gradnje d.o.o. Osijek, Barišić kaže:

„Za vrijeme mandata Tonina Picule dvorana, iako obećavana nije napravljena, a ni postupak pripremnih radnji nije proveden po zakonu. Ja naglašavam i ponavljam, dvorane će biti i bit će po zakonu. I to je sve što je u tom slučaju važno i što o tome mogu reći. Ništa nisam zanijekao, sve je transparentno i javno, rađeno na temelju mišljenja i tumačenja nadležnih državnih institucija (ministarstva gospodarstva i državnog odvjetništva) dakle, sve je sukladno zakonu i opet ponavljam, tako će i biti – dvorana će biti i bit će po zakonu čim dobijemo sva zakonska konačna tumačenja nadležnih institucija.

Dokumenti:

Presuda Općinskog suda u Velikoj Gorici

Mišljenje Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva

Mišljenje Državnog odvjetništva