Grad Velika Gorica

Vijesti

Taktilne površine za osobe s invaliditetom

Na centralnim gradskim punktevima i u samom središtu grada postavljeno je 80-ak kvadratnih površina namijenjenih osobama oštećenog vida i kretanja. Riječ je o taktilnim površinama, poljima upozorenja prije pješačkih prijelaza. Vrijednost investicije je 40 tisuća kuna, a danas su ih obišli gradonačelnik Dražen Barišić u društvu savjetnika za pitanja osoba s invaliditetom, Darka Matića.

Taktilne površine za sad su postavljene u Kolarevoj i Zagrebačkoj ulici kao i na Trgu kralja Petra Krešimira, te kralja Tomislava. Grad je za potrebe osoba s invaliditetom do sad izdvojio 80 tisuća kuna, no za iduću godinu planira se mnogo više. „Želimo biti grad jednakih mogućnosti za sve ljude i to ne samo na jedan dan već kroz cijelu godinu“, istaknuo je gradonačelnik Barišić. U Velikoj Gorici živi oko pet tisuća osoba s posebnim potrebama i invaliditetom stoga je senzibilizacija okoline na njihove potrebe itekako značajna, potvrdio je gradonačelnikov savjetnik Darko Matić koji je za nadolazeće razdoblje najavio i neke nove projekte, poput izrade vodiča za osobe s invaliditetom ili novog prijevoznog sredstva- mini kombija za prijevoz na području grada i okolice.

Prijevozno sredstvo bit će organizirano s gradskim društvom Crvenog križa i to već u veljači.U pripremi je i uklanjanje arhitektonskih barijera na gradskim institucijama i ustanovama kako bi invalidima bio omogućen lakši pristup i kretanje po gradu.