Grad Velika Gorica

Najave

‘Neka bude pjesma’

Gradski zbor „Franjo pl. Lučić“ poklanja svome gradu blagdanski koncert pod imenom „Neka bude pjesma“, koji će se održati u srijedu, 16. prosinca, s početkom u 19 sati, u dvorani „Gorica“ Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici.

Gosti zbora su „Zagrebački liječnici pjevači“ i Klapa „Petrada“ iz Zagreba.
Gradski zbor će se predstaviti s tri cjeline iz svog standardnog repertoara, od klasične zborske glazbe, preko narodnih pjesama obrađenih za zbor, do prigodnih božićnih popijevki.
Ulaz je besplatan, a pozvani su svi ljubitelji zborske glazbe i oni koji će to postati. Podsjetimo, Gradski zbor je osnovan prije 12 godina i stalno je pjesmom prisutan na važnim događanjima i prigodama u gradu. Članovi zbora su ljudi svih generacija i zanimanja, među njima i brojni polaznici istoimene Umjetničke škole, umjetnička voditeljica i dirigentica je prof. Dubravka Veliki, dugogodišnja glazbena pedagoginja na spomenutoj školi, a predsjednica je Lidia Capković-Martinek.
Ovo je prilika da se građani Velike Gorice, koji vole pjevati, odazovu stalnom pozivu da se pridruže Zboru koji probe redovito održava utorkom i petkom u Umjetničkoj školi (Slavka Kolara 39) s početkom u 20 sati. Osim što je to prilika za druženje na prekrasan način, tu su i brojni nastupi i gostvanja u zemlji i u inozemstvu gdje se predstavlja umijeće izvođenja više ili manje zahtjevne (domaće i strane) glazbene literature i hrvatska kulturna baština. Zadnje gostovanje u inozemstvu ovaj zbor je imao u Krakovu, prijestolnici poljske kulture, gdje je pohvaljen kao jedan od najboljih, a prije toga bio je i u Bratislavi (Slovačka), u Pragu (Češka), u Grazu na Olimpijadi zborova (srebrna plaketa), u Rimu (festival Millenium in Musica), itd.
Pridružite se, najprije na koncertu, a zatim i na probama.