Grad Velika Gorica

Vijesti

Kardinal Bozanić u Velikoj Gorici

bozanicU crkvi Blaženog Alojzija Stepinca danas je održan susret kardinala Josipa Bozanića sa ravnateljima odgojno-obrazovnih ustanova s područja Zagrebačke županije.

Kardinal Bozanić održao je u Velikoj Gorici dojmljivo predavanje na temu „Škola – mjesto oblikovanja identiteta“. Nakon pozdrava predstavnica Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i dekana Velikogoričko-odranskog dekanata Josipa Ružmana, prigodim riječima skupu se obratio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Zagebačka županija ulaže značajna sredstva za školstvo, 40 posto cjelokupnog proračuna, a veliki dio ovih sredstava, ističe Kožić, ide u izgradnju novih dvorana, osnovnih i srednjih škola.

Gradonačelnik Dražen Barišić iznimno je ponoson na činjenicu da je upravo Velika Gorica bila domaćin ovoga susreta. Kako je pred nama blagdan Božića, koji nas uvijek iznova potiče na razmišljanje o pravu svakoga čovjeka na život, kardinal je istaknuo kako prepoznatljivi motivi našeg najradosnijeg blagdana moraju biti u duhu brige za očuvanjem kršćanskog identiteta.

Ovom prigodom kardinal Bozanić je sudionicima susreta podijelio prigodne darove, uključujući i svoju knjigu Istina u ljubavi. Gradonačelnik je dragom gostu u ime grada poklonio umjetničku sliku s motivom kapelice Ranjenog Isusa i autohtonu turopoljsku podgutnicu.