Grad Velika Gorica

Vijesti

Nova učionica Ekonomske škole

ucionicaUčenici velikogoričke Ekonomske škole imaju novu, suvremeno opremljenu učionicu s pripadajućim kabinetskim prostorom u kojoj odjednom nastavu može pratiti do 50 učenika.

Učionica je klimatizirana i opremljena suvremenom audio i vizualnom opremom, a uređena je na nekadašnjoj terasi škole. Prostor je prvo natkriven zbog učestalog prokišnjavanja, a potom se rodila ideja da se, s obzirom na nedovoljne prostorne kapacitete škole, prenamijeni za potrebe nastave. Uređenje kabineta stajalo je 400 tisuća kuna, a najvećim dijelom financirano je iz proračuna Zagrebačke županije, kao osnivača škole.

- Velika Gorica se svakodnevno širi pa, sukladno tome, rastu i potrebe za novim nastavnim prostorima. Stoga smo u dogovoru sa školom uredili ovaj do sada slabo korišten prostor i za tu namjenu izdvojili 300 tisuća kuna. Vjerujem da će se jednom učionicom više znatno olakšati nastava u ovoj školi – rekao je zamjenik župana Rudolf Vujević. – I škola je dala svoj doprinos u uređenju ove učionice, odnosno, kabineta, i to na način da smo iz svojih sredstava financirali nabavu namještaja i tehničko opremanje – istaknuo je ravnatelj Žarko Bešić. Podsjetio je da je manji dio terase ostao neiskorišten, pa je planirano da se iduće godine i taj prostor uredi za potrebe nastave, za što je potrebno oko 75 tisuća kuna.

Velikogorička Ekonomska škola danas ima 460 đaka, od čega je većina njih s područja grada i okolnih općina, dok manji dio putuje iz Zagreba. Iako jednosmjenska nastava neće još dugo biti moguća u našim školama, većinom zbog nedovoljnih prostornih kapaciteta, ravnatelj Bešić napominje da je mnogo učenika putnika kojima nastava u dvije smjene ne odgovara, prije svega radi loše prometne povezanosti do mjesta stanovanja. Mnogi tako kasne na nastavu ili su prisiljeni navečer ranije odlaziti sa zadnjeg sata kako bi „uhvatili autobus“. Većina učenika završnog razreda uskoro će započeti s dodatnim pripremama za državnu maturu, jer kane nastaviti školovanje na fakultetima i učilištima.