Grad Velika Gorica

Vijesti

Nadvožnjak Donja Lomnica pušten u promet

nadvoznjakGradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić sa suradnicima i direktor Tehničke jedinice HAC-a za gradnju autoceste Zagreb-Sisak Ladislav Pezdevšek, obišli su nadvožnjak Donja Lomnica sa pristupnim cestama. Ovaj je objekt završen u potpunosti, posjeduje uporabnu dozvolu i pušten je u promet.

U ponedjeljak će u potpunosti biti zatvorena dosadašnja Industrijska ulica i sav promet će se odvijati preko nadvožnjaka Donja Lomnica.

Otvaranjem ovog nadvožnjaka i pristupnih cesta poboljšava se prometna slika Velike Gorice. Zatvara se Industrijska cesta i što je najvažnije riješena je jedna od crnih točaka – pružni prijelaz u Donjoj Lomnici koji je oduzeo nekoliko života.Osim toga, dobiven je preduvjet da se nastavi gradnja autoceste prema Zagrebu.

- Upravo iz tog razloga i investitor ovog nadvožnjaka i prilaznih cesta su Hrvatske autoceste i moram naglasiti kako je komunikacija i suradnja između Grada i HAC-a izuzetno dobra i takva će i ostati. Brojni su projekti pred nama koje ćemo zajednički, a i uz potporu pa i na inicijativu ministra Ivana Šukera (koji je i pokrenuo i ustrajao na gradnji autoceste) sigurno ostvariti u ovom četverogodišnjem mandatu – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Uskoro će biti otvoren i objekt nadvožnjaka u Gradićima, nakon čega će se zatvoriti pružni prijelaz u Gradićima koji vodi na Kolodvorsku ulicu – dodao je Ladislav Pezdevšek.

nadvoznjak21