- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Gradonačelnik Barišić s predstavnicima nacionalnih manjina

Posted By Gorica.hr On 03.11.2009. @ 18:43 In Vijesti | Comments Disabled

sIMG_9456 [1]Gradonačelnik Dražen Barišić susreo se danas s predstavnicima nacionalnih manjina s područja Grada i županije, koji su ga upoznali sa aktivnostima vijeća nacionalnih manjina i problemima na koje nailaze.

Omer Alibašić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Velike Gorice, istaknuo je kako najveći problem za Bošnjake u Gradu i okolici predstavlja nedostatatak prostora za obavljanje vjerskih dužnosti i nastave vjeronauka.

- Uz pomoć Grada, vjerujem da ćemo i taj problem uskoro riješiti najmom jedne obiteljske kuće – izjavio je Omerbašić.

Predstavnica Vijeća bošnjačke nacioalne manjine Zagrebačke županije Sanela Kantarević, izrazila je zadovoljstvo pozivom gradonačelnika Barišića na suradnju, jer do sada nije imala prilike surađivati sa velikogoričkim gradonačelnikom.

Predsjednik Vijeća albanske nacionalne manjine Memetali Zenuni izjavio je kako se Albanci u Velikoj Gorici ne susreću sa nekim ozbiljnijim problemima, te najavio skoro organiziranje dopunske nastave na albanskom jeziku.

Gradonačelnik Barišić najavio je veći angažman grada na rješavanju problema nacionalnih manjina u Velikoj Gorici, te pozvao na suradnju i predstavnike drugih nacionalnih manjina s područja Grada.

Predstavnik srpske nacionalne manjine Ljubodrag Geratović ispričao se zbog nemogućnosti dolaska, te će se sa gradonačelnikom Barišićem susresti prvom prigodom.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2009/11/gradonacelnik-barisic-s-predstavnicima-nacionalnih-manjina/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/sIMG_9456.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal