Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Cijene prijevoza u Velikoj Gorici

Poštovani,
zanima me zbog čega se za Veliku Goricu daju astronomske cijene prijevoza, za ovih par stanica što imamo, grad Zagreb daje besplatno i studentima i učenicima, a Velika Gorica subvencionira samo učenicima i to 50 posto ukupne cijene karte.
Zanima me zašto se studentima ništa ne subvencionira barem 50 posto, tako je prošle godine kada su cijene benzina rasle, cijena povišena za 30 kn, a sada dok su cijene već godinu dana u padu, na sniženju tih pokaza i subvenciji nije se ništa pokušavalo.
Sramotno je plaćati 106 kn, za ovih par stanica po Gorici,a da ne govorim o okolnim selima Gradići-Petrovina- Donja Lomnica, koji plaćaju tu cijenu od 106 kn, a granica zg je 2 stanice busom, a u kakvim se busevima samo vozimo, stari su , niti imamo redovne autobusne linije niti ništa već godinama.
A da ne govorim da radnički pokaz košta oko 600 kn, zar to nije sramotno?
Nadam se da će se u novoj godini nešto pokušati poboljšati u vezi sniženja studentskih pokaza.

Iva

6 komentara na: Cijene prijevoza u Velikoj Gorici

  • daria

    Zato što je grad jadan do bola… Proklinjem dan kad sam se iz Zg preselila u Veliku Goricu, točnije na Lomnicu, osim što je javni prijevoz nikakav, užasno je skup. Vrtićii duplo skuplji nego u Zg a i sami ti odrede u koji vrtić će ti djete smjestit, a do ovog u koji su smjestili moji djecu nema šanse doć s busom prije bi pješke stigla… da ne govorim da nedjeljom nema busa jer eto seljaci nedjeljom nikud neidu, katfakinstrofa, nikakav život, nikakvi poticaji za rođenje djece, ma čista sramota. Prije izbora su se udostojili čak stavit jedan parkić za djecu – nemreš vjerovat!!! Ponuda zabavnih sadržaja nikakva, nemaš gdje s djecom osim ako ne dođeš u centar Gorice, ma nema ni ušljivih trotoara a kamoli čeg drugog pa ti pošalji djete samo u školu (koja samo što se nije bila srušila , al eto udostojilo se to malo obnovit jer je već viđ’še na štalu sličilo)!!! Ugl. nakon svih izračuna minuseva i pluseva vratih se u Zg jer me skoro manje košta tamo bit podstanar nego u Lomnici živit u svojoj kući, ovako mi je bar sve blizu i ne gubim tolko vremena i živaca ako trebam nešto obavit. Ps. na hitnoj u Gorici sam bila dva puta i oba puta su me poslali u ZG (nisu mi ni zavoj bili u stanju stavit), imaju samo jedna kola itd… pa ti krepaj i iskrvari do Zagreba!!! Ajde ako neko voli prirodu, zelenilo je ok, samo što na dvorište nemreš izać u jesen i proljeće da ne ubereš krpelja!!! Sretno vam bilo u tim zaseocima, neznam opće zakaj porez plaćate, jedno je sigurno ja se vratit neću prije bi se samozapalila…Ljuta sam jedino što sam opće zbog pokušaja života u VG izgubila neka jako dobra prava u ZG, pozdrav i nadam se da će se zbog svih koji tam žive situacija promijeniti nabolje…

  • Davor

    600 kuna za pokaz je potpuna sramota kada se uzme u obzir da se ja za pola te cijene vozim do Zagreba osobnim automobilom. Valjda se moraju od nečega graditi čuveni Bandićevi WC-i…

  • Davor

    PS. što se Darijinog posta iznad tiće, iako očito pisan u afektu, jako dobro opisuje frustraciju mještana. Ako se ubrzo nešto ne napravi po ovom, kao i po još nekoliko pitanja o kojima se stalno ovdje piše, mjesta oko Gorice će sve više gubiti mlado stanovništvo i na kraju će kao u zabitima po gorskom kotaru ostati po nekoliko umirovljenika. Sramota da se takve stvari događaju ni deset kilometara od najvećeg grada u zemlji…

  • Silvana

    Draga Daria, ne razumijem što si očekivala od života na selu? Noćni tramvaj koji vozi za Lomnicu? Tri shopping centra u samoj Lomnici? Fakultete, bolnice? Zašto si se uopće selila iz Zagreba u seosku sredinu?

  • Jelena

    Draga Daria, živim na selu iza Velike Gorice. Isto sam došča ovamo iz Zagreba i uživam. Je, sve stoji, nema parkića, nema kafića, zabave i sl., ali to je selo. I ne znam što od sela, draga Darija, očekujete?
    Ali, što se tiče nekih stvari u Gorici, je, frustrirajuća je cijena autobusnih karata, gubljenje vremena u gužvi na relaciji Vg-Zg-VG, nedostatak radnih mjesta i infrastrukture izvan strogog centra (oštećeni kolnici, nedosatak kanalizacije, vodovoda i sl.).

  • daria

    Istina da sam bila pod dojmom dok sam pisala post, mogla sam i malo blaže to sročiti ali i dalje stojim iza onog što sam rekla! Smiješno je to ako trebaš negdje biti u zg npr. oko jedanaest sati ujutro, moraš biti na busu u 7 i 10 jer sljedećeg nema do nekih pola 12, i šta onda možeš – sjesti na taj i zujati okolo par sati (točnije 3 ako recimo u 11 moraš biti negdje a Trgu bana Jelačića). Još ok ako je ljeto ili proljeće i ako ideš sam, ali što kad dijete treba odvesti na pregled (a auto nemaš ili je na popravku recimo ili jednostavno ne voziš) pa moraš uzeti potrepštine za cjelodnevni boravak u gradu jer se s takvim prijevozom na to i svede. I onda platiš kartu tih 20 kn, pa ako i odlučiš negdje ubiti ta 3 sata onda opet plati kartu po gradu, pa kad ideš nazad obično istekne pa onda još 8 kn pa 20 kn, da ne brojim ostalo što moraš kupiti kad si tak dugo vani (piće, pa čak i nešto za pojest), da ne spominjem energiju, vrijeme i živce. A nedjeljom da ne govorim, bus uopće ne vozi, pa recimo ako si bez prijevoua pješači po kiši , sijegu, vrućini 35-45 min ako želiš otići negdje s klincima, ma užas živi. Odgovara možda ljudima koji žele svoj mir i nisu baš društvena bića, ali ljudima s djecom nikako ne, mislim da je jednom teenageru katastrofa tamo, doma moraju bit do 23h ( što bi bilo i ok za jedno selo, kako neko reče ne mora bit noćnog busa ili tramvaja), ali ako idu negdje u noćni klub u subotu,u nedjelju se nema kako vratit doma. Pa onda uz taj njegov astronomsko skupi pokaz moraš trošiti i gorivo te dolaziti po njega ako želiš da djete ima normalan društveni život -kao i ostali.
    Za vrtiće mogu reć da smatram kako imaju dobar program, ali isto je cijena previsoka jer meni konkretno je još uz tu cijenu vrtića trebalo još tolko love za gorivo dok bi ih dovezla i odvezla i također rezervni auto jer ako s jednim neko ne dođe na vrijeme s posla, drugi je morao biti u rezervi pošto se javnim prijevozom nemože samo tako stići (ne pričam o vrtiću u centru Gorice nego u onih par okolnih), dakle toj cijeni dodat i registraciju i sve što treba za održavanje automobila, pa je to sve skupa čemer i jad. Još djecu obično porazbacaju u različitee vrtiće jer su posebno jaslice posebno vrtići ma koma.
    Pod hitno treba regulirat taj prijevoz a i puno toga drugog jer se tih par tisuća eura što se prođe jeftinije za zemljište ili kuću jako brzo istopi na ove a i ostale komplikacije života u takvoj sredini, a kad za 10 godina sve staviš na papir još si i u debelom minusu, da ne govorim o vremenu i živcima.
    Hitna je isto posebna priča, do danas nisam ni skužila čemu zapravo služi ako se za sve mora ić u Zagreb.
    Tako da smatram je život u Gorici (osim ako nije sami centar) previše kompliciran za obitelji s djecom, i vidjela sam daleko naprednijih sela u Međimurju recimo. No, ne živim više u Gorici zbog svih tih činjenica, pa želim ukazati nekome ko se premišlja o životu tamo na neke nedostatke, te da se kasnije ne pokaju i da se ne zalete, pogotovo ako nešto uzimaju na kredit da dobro razmisle o ostalim troškovima koji bi ih mogli snaći u takvoj sredini.
    Pozdrav

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>