Grad Velika Gorica

Pitanja i odgovori

Vodovod u Lazini Čičkoj

PITANJE:

Zanima me kada će se provesti ili omogućiti zaineresiranima priključivanje na gradski vodovod na produčju Lazine čičke?

Obrazloženje:
S obzirom na učestalo (u zadnje vrijeme skoro svaki tjedan, a kad malo jače pada kiša ili je neko nevrijeme – obavezno) isključivanje struje radi raznih radova, prilično je nezgodno živjeti bez vode (jer hidrofori kad nema struje ne rade, što znači nema ni vode). Probajte zamisliti kako je nama koji imamo djecu (pranje ruku, odlazak na WC, kuhanje it.d. – nisu svi u vrijeme od 8 do 14 na poslu ili u školi ili u vrtiću).
S druge strane, radi zagađivanja okoliša od strane nesavjesnih ljudi koji svašta bacaju uokolo (otpatke prilikom kolinja, uginule životinje, septičke jame, prekomjerno korištenje herbicida i da ne nabrajam više), bojim se da ova voda koju imamo nije (pre)sigurna za korištenje.
A vodovod je sad doslovno pred vratima?! Ili će to tako stajati unedogled.

I drugo pitanje, što s kanalizacijom na istom području (Lazina čička)
Hvala i lijepi pozdravi,

Ksenija Car Šembera

ODGOVOR:

Kroz dio naselja Lazina Čička izgrađen je magistralni cjevovod na kojeg se domaćinstva koja posjeduju odgovarajuću dokumentaciju mogu priključiti na vodoopskrbni sustav. Zainteresirani se mogu javiti komunalnom poduzeću VG vodoopskrba d.o.o. radi daljnjih informacija. Za dio naselja koja nisu uz magistralni cjevovod projektirana je vodovodna mreža u naselju Lazini Čičkoj, te je na isti ishođena građevinska dozvola 2008. godine. Prilikom izrade proračuna za 2009. godinu provedena je anketa putem Mjesnog odbora o zainteresiranosti mještana za priključenje na javni vodoopskrbni sustav na koju nije bilo značajnijeg odaziva mještana. Stoga nismo predvidjeli ulaganje sredstava u izgradnju vodovodne mreže Lazina Čička. Što se tiče odvodnje otpadnih voda u tijeku je ishođenje lokacijske dozvole za odvodnju donjeg Turopolja tehnoeknomska cjelina Novo Čiče – Jagodno – Lazina Čička – Ribnica.

Dubravko Katulić
Pročelnik Upravnog odjela za izgradnju, komunalne djelatnosti i promet