- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Sufinanciranje udžbenika

Posted By Gorica.hr On 14.10.2009. @ 14:22 In Obavijesti | Comments Disabled

DSC00065 [1]Odlukom gradonačelnika, u ovom recesijskom vremenu, Grad Velika Gorica, pomoći će roditeljima u nabavci školskih udžbenika. Nažalost, ove godine, Grad nije u mogućnosti svim svojim školarcima osigurati besplatne udžbenike, pa će to učiniti za određene kategorije.

Rebalansom proračuna osigurano je pola milijuna kuna u tu svrhu. Nabava školskih udžbenika sufinancirat će se roditeljima učenika osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Velike Gorice i to: učenicima iz obitelji s 3 ili više školske djece te učenicima kojima su oba roditelja ili samohrani roditelj nezaposlen. Financijska pomoć za učenike od 1. do 4. razreda iznosi 400,00 kuna po učeniku, a za učenike od 5. do 8. razreda 600,00 kuna po učeniku.
Roditelji zahtjeve za ostvarivanjem prava na sufinanciranje nabave školskih udžbenika trebaju podnijeti do 30. listopada 2009. godine, a nakon toga će UO za društvene djelatnosti, školstvo i predškolski odgoj obrađivati zahtjeve te u najkraćem roku provesti isplatu financijske pomoći na tekuće račune roditelja.
- Žao mi je što nismo u mogućnosti pomoći svim roditeljima, odnosno svim školarcima, ali u ovogodišnjem proračunu za to nije bilo predviđenih sredstava i navedenih pola milijuna kuna najviše je što smo mogli izdvojiti za ovu namjenu. Nadamo se da će sljedeće godine situacija biti drugačija – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Zahtjev za ostvarivanjem prava na sufinanciranje nabave školskih udžbenika možete preuzeti sa dolje navedenih linkova:

Zahtjev [2] (PDF dokument)

Zahtjev [3] (Word dokument)


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2009/10/sufinanciranje-udzbenika/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/DSC00065.JPG

[2] Zahtjev: http://www.gorica.hr/dokumenti/udzbenici,zahtjev.pdf

[3] Zahtjev: http://www.gorica.hr/dokumenti/udzbenici,zahtjev.doc

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal