Grad Velika Gorica

Vijesti
, , , , ,

Sanacija društvenih domova i prometnica

obilazak2Hitna sanacija društvenih domova i prometnica najveća je preokupacija mještana u sjevernom dijelu Velike Gorice koji je danas posjetio i gradonačelnik Dražen Barišić sa suradnicima. Počevši od Bapča, Črnkovca preko Selnice, Kosnice, Ščitarjeva i Leknena, Barišić se na terenu uvjerio u potrebe ovih mjesnih odbora i ljudi koji u njima žive.

-Bitno je da smo probudii aktivnosti u ovim dijelovima grada, a građani su pokazali razumijevanje i zadovoljstvo našom brigom – kaže gradonačelnik.

Primjerice, društveni dom u Bapču tako, iako u funkciji, godinama stoji devastiran. Njime se uz mještane Bapča služe i oni iz susjedne Selnice, no hitno uređenje interijera, stropa i sanitarija je neophodno.

Još jedan društveni dom za koji će grad izdvojiti sredstva nalazi se u Črnkovcu.

Centralno grijanje potrebno je uvesti i u dom u Kosnici, garažna vrata u prostorije DVD-a, a na red za rekonstrukciju čeka i športski dom u Šćitarjevu, ali i u Leknenu gdje je dom srušen, ali će prostor poslužiti za budući trg.

Od cesta na ovom području najlošija je ona koja prolazi naseljem Selnica. Radi se o iznimno frekventnoj prometnici koja kroz Kosnicu vodi na Domovinski most i dalje u Zagreb.

Potpisan je, doznajemo ugovor sa Županijskim cestama koji na ovom djelu predviđa pješačku stazu, a postoji mogućnost i uvođenja prometne signalizacije..

Ipak, ono što je vrlo pozitivno je nedavno uređena kapela sv. Antuna Padovanskog u Črnkovcu, kojoj je nakon punih 40 godina vraćen stari sjaj. Njeno iznimno loše stanje, iako se nalazi uz županijsku prometnicu, bio je, nažalsot, ističe Barišić, znak nerada i nebrige ovoga grada u proteklo vrijeme.