Grad Velika Gorica

Građani predlažu

Regulacija prometa

Predlažem da se uvede posebna regulacija prometa kroz ulicu A.G. Matoša, naselje Visoki brijeg. Naselje Viskoi brijeg uglavnom je stambeno naselje, sa svega dvije firme u ulici A.G. Matoša. Međutim, kroz ulicu je vrlo jak promet i njime prolaze sva teretna vozila koja opskrbljuju Lidl, Kaufland, Dalekovod, PSC Opel, BP Ine i svi zaposleni u tim firmama, a često je, kao prečicu, koriste i stanovnici V. Gorice, koji se tu okreću, da bi se vratili prema centru. Osim nepodnošljive buke i vibracija, koje izazivaju teška vozila, šleperi, često i autobusi, postoji realna opasnost da nastradaju djeca, koja se tu igraju ili voze biciklima. Pred 20-tak g. tako je i nastradao sin mog susjeda, koji je ostao doživotni invalid.

Stoga predlažem neka od slijedećih rješenja:
- zabrana prolaza vozilima težim od 3t,
- jednosmjerna ulica od sjevera prema jugu,
- ograničenje brzine na 30 km/h (neka tada policija postavi radar – kroz mjesec dana napuniti će si proračun, koji će biti dostatan za plaće svih djelatnika PP V. Gorica),
- bez obzira na bilo koje rješenje (jer ionako ne vjerujem da će se bilo što promijeniti) bar postaviti ležeće policajce, koji bi vjerojatno usporili vozila, koja često voze brzinama većim i od 6o km/h.

Molim vas da razmotrite ovaj problem i učinite nešto od predloženog, jer zaista nije potrebna još neka tragedija da bi se netko zapitao zašto se ulica kroz stambeno naselje, koristi kao opskrbni koridor industrijske zone V. Gorice.

S poštovanjem!

Krešimir Šprajc

Komentar

 

 

Možete koristiti ove HTML tagove

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>