- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Počeo dječji tjedan u Velikoj Gorici

Posted By Gorica.hr On 12.10.2009. @ 15:33 In Vijesti | Comments Disabled

djecjitjedan [1]Proglašavam dječji tjedan otvorenim – rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, a prisutni klinci uzviknuli su „jupiii“. Tako je u veselom tonu u velikoj Gorici započela akcija Velika Gorica – prijatelj djece, koja se ove godine vodi pod motom „želimo odrasti u ljude za pet“.

- Grad Velika Gorica s ponosom nosi titulu grada prijatelja djece, ali smatra to i velikom obvezom koju treba opravdati ulaganjem u odgoj i obrazovanje – izjavio je gradonačelnik Barišić i tom prigodom slijepom učeniku 1. razreda Gimnazije Franji Lučiću poklonio laptop za slijepe osobe.

Nakon otvorenja dječjeg tjedna uslijedio je i posjet područnoj školi Rakitovec, koja je ove godine obnovljena i uređena s pola milijuna kuna. Škola ima 33 učenika, a prigodni program su uz sadašnje polaznike pripremili i nekadašnji učenici, danas umirovljenici. Na svečanosti u školi, uz gradonačelnika i zamjenike bili su zamjenik župana zagrebačke županije Rudolf Vujević i ravnateljica Ureda za osnovno školstvo i predškolski odgoj Jasenka Đenović.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2009/10/poceo-djecji-tjedan/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/djecjitjedan.JPG

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal