Grad Velika Gorica

Vijesti

Počeo dječji tjedan u Velikoj Gorici

djecjitjedanProglašavam dječji tjedan otvorenim – rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, a prisutni klinci uzviknuli su „jupiii“. Tako je u veselom tonu u velikoj Gorici započela akcija Velika Gorica – prijatelj djece, koja se ove godine vodi pod motom „želimo odrasti u ljude za pet“.

- Grad Velika Gorica s ponosom nosi titulu grada prijatelja djece, ali smatra to i velikom obvezom koju treba opravdati ulaganjem u odgoj i obrazovanje – izjavio je gradonačelnik Barišić i tom prigodom slijepom učeniku 1. razreda Gimnazije Franji Lučiću poklonio laptop za slijepe osobe.

Nakon otvorenja dječjeg tjedna uslijedio je i posjet područnoj školi Rakitovec, koja je ove godine obnovljena i uređena s pola milijuna kuna. Škola ima 33 učenika, a prigodni program su uz sadašnje polaznike pripremili i nekadašnji učenici, danas umirovljenici. Na svečanosti u školi, uz gradonačelnika i zamjenike bili su zamjenik župana zagrebačke županije Rudolf Vujević i ravnateljica Ureda za osnovno školstvo i predškolski odgoj Jasenka Đenović.