Grad Velika Gorica

Vijesti

Nova katastarska izmjera

sIMG_9377Kako bi se postiglo jedinstveno stanje u naravi s upisima u katastru i zemljišnim knjigama, ali i radi bržeg i efikasnijeg upisa stambenih zgrada, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić održao je sastanak s predstavnicima nadležnih institucija.

Budući da je u tijeku nova katastarska izmjera na području velike Gorice, gradonačelnik je sa suradnicima u svom uredu primio v.d. predsjednice Općinskog suda Ivanku Ropuš, voditeljicu zemljišnoknjižnog odjela Šteficu Klobučar, Jadranku Vilus iz katastra, sutkinju Ninu Hrešć, zamjenicu Općinsko državnog odvjetništva Mirjanu Prohić Gardel i savjetnicu Jasminu Rodek te zamjenicu Županijskog državnog odvjetnika Sanju Dumbović Gajić.

Nakon rasprave o važnosti bržeg sređivanja stanja kako bi se Velikogoričanima bez zapreke omogućilo raspolaganje vlastitim nekretninama, Grad će financijski pomoći projekt i to na način da će plaćati prekovremene radne sate djelatnika Gruntovnice i Općinskog suda, a radi upisa nekretnina u vlasništvu Grada.
Formirana su i dva povjerenstva, koja će voditi računa o projektu: Povjerenstvo za zastupanje Grada u postupku javnog izlaganja nove katastarske izmjere i Povjerenstvo za predlaganje rješenja o utvrđivanju zemljišta nužnog za redovnu uporabu građevina.

sIMG_9379 sIMG_9375