Grad Velika Gorica

Vijesti

Prvih 100 dana gradonačelnika Barišića

100danaOsiguranje dodatnih 250 mjesta u vrtićima, sanacija osnovnih škola u gradu i okolici, završetak obnove gradskih prometnica, početak radova na novom groblju u Kušancu, te otvaranje gradske uprave prema građanima, samo su neki od ostvarenih projekata u prvih sto dana nove gradske vlasti, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji gradonačelnika Dražena Barišića i njegovih zamjenika Stjepana Kosa i Ervina Kolarca.

“Nakon analize zatečenog stanja, nismo krenuli u bitku na sto frontova, već u rješavanje glavnih gradskih problema”, izjavio je na početku tiskovne konferencije gradonačelnik Barišić.

Obnovom zapuštenih prostora i zapošljavanjem stručnog osoblja, gradska vlast je osigurala dodatnih 250 mjesta u velikogoričkim vrtićima, a posebnu pozornost gradski čelnici su posvetili obnovi osnovnih škola u gradu i okolici.

“Svakodnevno smo obilazili radove, kako bi se uvjerili da će svi objekti biti obnovljeni na vrijeme”, istaknuo je Barišić.

Osim obnove škola, gradonačelnik je najavio i gradnju nove škole u Novom Čiču, za koju je osigurano zemljište. Sa izgradnjom te škole riješio bi se i problem trosmjenske nastave u osnovnoj školi u Vukovini.

Gradonačelnik Barišić najavio je i kako će predložiti Gradskom vijeću da se rebalansom proračuna osigura pola milijuna kuna subvencija za udžbenike, obiteljima slabijeg materijalnog statusa.

U prvih sto dana nove gradske vlasti završena je i obnova gradskih prometnica, konkretno ulica Stjepana Fabijančića Jape i ulica Andrije Kačića Miošića, a za dva mjeseca očekuje se i sanacija Vinogradske ulice u Buševcu.

Započeti su i radovi na novom gradskom groblju u Kušancu, rješava se dokumentacija vezana uz kanalizaciju u Donjem Turopolju, a otvoreni su i razgovori sa privatnim investitorima zainteresiranima za izgradnju doma umirovljenika.

Gradonačelnik je izrazio žaljenje što se natječaj za izgradnju nove sportske dvorane morao poništiti, ali i uvjerenje kako će se još tijekom ove godine odabrati novi izvođač i da će se odmah nakon toga započeti s radovima na izgradnji nove dvorane.

“Zatražili smo reviziju poslovanja Televizije Velika Gorica i Kluba 100 i očekujemo da ćemo rezultate revizije znati kroz dva tjedna. Time želimo zaštiti gradsku imovinu”, rekao je gradonačenik Barišić.

Troškovi grijanja predstavljaju jedan od većih problema za građane Velika Gorice. “Započeli smo pregovore sa zagrebačkom gradskom plinarom o mogućnostima da se velikogoričke kotlovnice prebace na korištenje plina”, izjavio je gradonačelnik. “Isto tako, u dvije zgrade krenut ćemo sa probnim korištenjem kaliometara, a rebalansom proračuna predložit ćemo određena sredstva za subvencioniranje troškova grijanja”.

Gradonačelnik Barišić posebno je istaknuo kako se nova gradska uprava otvorila prema građanima. “Svakodnevno se susrećemo s građanima koji nam iznose svoje probleme i prijedloge, obišli smo sva mjesta u našem kraju, a uveli smo i poseban popodnevni termin, ponedjeljkom od 18 do 20 sati, u kojem primamo građane”.