Grad Velika Gorica

Gradsko vijeće | Vijesti

Velika Gorica i dalje bez Gradskog vijeća

Velika Gorica danas nije dobila Gradsko vijeće. Na za danas zakazanoj konstituirajućoj sjednici nije utvrđen kvorum. Nova konstituirajuća sjednica sazvana je za 14. srpnja 2009., u 12 sati. Na današnjoj sjednici pojavilo se samo 13 vijećnika koalicije HDZ-HSS-HSP-HSU, dok vijećnici koalicije SDP-DC-HSLS-HNS nisu došli. Predstojnica Ureda državne uprave Zagrebačke županije, Katarina Belec, mogla je samo utvrditi nepostojanje kvoruma i odrediti novi datum konstituirajuće sjednice.

Nazočnim vijećnicima obratio se gradonačelnik Dražen Barišić, koji je zahvalio svima koji su došli na sjednicu i na taj način pokazali da odgovorno shvaćaju svoje vijećničke obveze.

Na tiskovnoj konferenciji, održanoj neposredno nakon pokušaja konstituiranja Gradskog vijeća, gradonačelnik Dražen Barišić i predstavnici koalicije HDZ-HSS-HSP-HSU osudili su nedolazak vijećnika koalicije SDP-DC-HSLS-HNS. Gradonačelnik se osvrnuo i na situaciju koju je je zatekao u Gradu, nakon primopredaje vlasti. Posebno je istaknuo vrlo lošu realizaciju proračuna, zbog čega će proračun za 2009. godinu zabilježiti deficit od 34 milijuna kuna. Gradonačelnik Barišić je najavio i skori rebalans proračuna.